Nordens Ark, Bohuslän
27 November - 1 December I Samarbete med:
Sveriges Television Swedbank
Sotenäs kommun Sotenäs Turism
Studiefrämjandet Scandinavian Photo
SVT PITCHTÄVLING Är du mellan 18 och 30 år och bär på en idé till en svensk naturfilm? Välkommen att lansera din idé för SVT Svensk naturfilm på Naturfilmsfestivalen på Nordens Ark den 29 – 30 november 2013. Vinnaren får 20 000 kronor, andrapristagaren 10 000 kronor och tredjepriset blir 5 000 kronor. Prispengarna ska ses som ett förproduktionsstöd och innebär inte ett löfte om samproduktion med Sveriges Television. Idén till filmprojektet bör inte tidigare ha presenterats för SVT och inte heller ha hittat huvuddelen till finansiering. Projektet ska
fortfarande vara i sin utvecklingsfas. Den färdiga filmen ska bli 30 minuter eller längre. Hur gör du?
Du skriver ett synopsis på en A4 sida och en kort presentation av dig själv och eventuellt andra du vill samarbeta med i projektet. Skicka in ditt bidrag till:
Sveriges Television
Att: Gunilla Eriksson
Box 6094 906 03 Umeå
eller Vi vill ha din ansökan senast den 6 oktober 2013. Vad händer sedan?
En jury nominerar fem projekt som går vidare till Naturfilmsfestivalen på Nordens Ark fredag den 29 november 2013. Blir du utvald bör du förbereda någon form av bildbeskrivning av projektet. Det kan vara ett storyboard, stillbilder eller en kortare rörlig sekvens på DVD. Förbered dig också på en presentation på max 10 minuter och var beredd på eventuella frågor under 15 minuter. Och sedan?
Juryn sammanträder och vinnarna av första, andra och tredje pris presenteras på Naturfilmsfestivalen på lördag den 30 november 2013.
Sveriges Television betalar resa och logi på Nordens Ark för dig som nominerats.

gunilla.eriksson@svt.se